Het werkblad wordt dagelijks gebruikt en is dus veelvuldig blootgesteld aan etenswaren, schoonmaakproducten, vocht, oliën en vetten, zuren, … Kies daarom voor een onderhoudsvriendelijk werkblad.
Laminaat is één van de meest gebruikte materialen voor werkbladen in de keuken. Het heeft een hoge vochtbestendigheid, is niet poreus en dus hygiënisch.
Meer lezenComposiet is een kunstmatig samengesteld materiaal dat bestaat uit kwartskorrels waaraan harsen toegevoegd zijn. Daarom is het een sterk materiaal dat zich makkelijk laat schoonmaken.
Meer lezenIn industriële keukens zweert men bij inox of roestvrij staal omdat het uiterst hygiënisch is, zuurbestendig en goed bestand tegen vocht en vet. Het vraagt wel een specifiek reinigingsmiddel.
Meer lezenKies je voor de charme van blauwe hardsteen? Verzorg dan je werkblad goed. De steen moet gevoed worden en vraagt een specifiek onderhoud om er jarenlang plezier van te hebben.
Meer lezenHet meest onderhoudsvriendelijke werkblad is van keramiek. Dat is een mengeling van vloeibaar glas, porselein en kwarts die op een zeer hoge temperatuur gebakken wordt. Uiterst hard en uiterst makkelijk in onderhoud.
Meer lezenEen werkblad in volkern onderhoud je op dezelfde manier als een werkblad in laminaat want volkern beschikt over nog meer lagen die op elkaar geperst zijn.
Meer lezenEen werkblad in graniet is en blijf tijdloos mooi. De verschillende soorten natuursteen vragen elk een aparte aanpak voor het onderhoud.
Meer lezen